Logga-Sok-Finn

Hej!

Efter några månaders skrivkramp är jag nu tillbaka igen med ett nytt blogginlägg!
Jag borde kanske ha bloggat om något som får en att vilja skriva mer, men icke! Istället har jag valt att skriva om en mycket djup bok som heter "i ett annat ljus" av Karl-Erik Edris. 

Karl-Erik Edris tar i denna bok mycket viktiga frågeställningar till varför saker sker och hur. Eller.. iallafall hur han själv ifrågasatt saker. Han börjar från början, alltså från hans egna uppväxt och fortsätter sedan mycket detaljerat genom tonåren och upp i vuxna livet och beskriver vilka frågor som dök upp i hans huvud under respektive period. Han ifrågasätter blandannat religionens inverkan på människor, uppväxt och prägling från sina föräldrar, om livet och döden mm. 

Men..
Man ska komma ihåg att detta är författarens egna tankar och funderingar och att man måste tänka lite själv under tiden man läser. Hur man själv ställer sig till vissa spekulationer. Detta är en mycket bra bok till människor som är nyfikna och inte riktigt nöjda med förklaringen till livet som dem har fått.

Mitt tips till er som vill läsa denna är att ta ett kapitel i tagen och sedan fundera lite innan man fortsätter. Annars tror jag att man lätt missar hela poängen. 

Boken finns givetvis i både vår butik och i webbshopen, trevlig läsning!

//Lisa
Sök & Finn

 

Läs hela inlägget »


Här har jag nu fått tag på en rykande färsk praktiskt handbok i den ädla konsten att få andra att prestera. Med en mycket tydlig och charmig text samt med massa bra tips ger jag denna bok ett högt betyg.  Den är lätt att relatera till verkliga livet och man behöver inte vara ”boksmart” för att få något utav den.

Författaren Kenth Åkerman, som är känd talare och expert inom ledarskap, guidar dig genom olika scenarion och frågetecken med sin expertis. Han förklarar vad coaching är och hur man bör tänka som coach.  Han tar även upp ämnen som stress, press och effektivitet på en arbetsplats. 
I boken, som är i pocketformat, har man även gjort plats för egna anteckningar, övningar samt självtester.

Läs den!

// Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »

Lär dig mindfulness
 
En enkel men grundligt förklarande bok om Mindfulness skriven av Jessamy Hibberd och Jo Usmar.
I denna bok får du lära dig teorin om hur du hanterar stress, hittar lugnt samt hur du ska göra för att kunna leva i nuet.  En bok med massa övningar som bör göras för att boken ska kunna hjälpa dig nå dina mål.

Detta är dock inte en av mina favoriter i serien som ovannämna författare framställt utan Boken som gör dig lugn är mer anpassad till människor som inte är intresserade av mindfulness men som fortfarande har ett behov av att lära sig delar av levnadssättet och tankegången. 

Kika gärna in i vår webbshop för att se alla fem böcker i serien!

// Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »

Rachel Walkers bok 101 sätt att trimma hjärnan är full av tips och övningar att hålla hjärnan i form.
Här finns all information du kan tänka dig inklämd i en smart liten handbok skriven till alla storts människor oavsett levnadsvanor och intelligens.
Det bästa är nog att du inte behöver läsa den från första till sista sidan utan man kan börja mitt i boken och avsluta den uppochned.  Det kan dock vara bra att läsa den korta introduktionen först.  Om man inte känner för att läsa så kan man ligga och klura på någon av de gåtor som står skrivna lite överallt.

Trevlig läsning!

Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »

Jag måste erkänna att jag är en skeptiker. Det krävs en stor övertygelse för att jag ska acceptera vissa saker samt gärna fysiska bevis.
Men nu har jag gett mig i kast med att läsa en av Cassandra Easons böcker nämligen Stora boken om tidigare liv och jag är till viss del fascinerad.
För visst har även jag upplevt att jag känner igen mig på platser jag aldrig varit eller upplevt en ”deja vú”. Om man bortser från att hon gärna vill att man ska använda pendlar och tarotkort så kan denna bok hjälpa en att förstå många saker om sig själv och sitt förflutna.
Man kan också bara välja att se det som intressant läsning eller som att vidga sina vyer för att kunna finna sig i att andra människor fungerar olika och att vi tror på varjehanda ting.

Stundtals så tilltalar boken mig, speciellt i ett kapitel där hon skriver om tvillingsjälar och även myten kring ordet. Men det kan bero på att jag är en hopplös romantiker.
Boken är annars lättläst och tryckt med stor text men har inte fått mig att konvertera.

// Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »

Tid
Livet är inte kronologiskt

 
Boktips från mig!

En bok som väcker många känslor. Ena stunden mycket underhållande och andra sekunden omtumlande.  Med en avskalad och naken text spekulerar Alex och Sigge i om livet verkligen är kronologisk. Om framtid, dåtid, nutid och hur de blandas ihop med samtid.


En bok för alla åldrar.  
Klicka på titeln för att spana in den i vår webshop.

// Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »

Då kör vi första bokrecencionen!

Jag har läst så himla många böcker inom kategorin personlig utveckling men slutat lika fort igen med känslan av att ha öppnat min gamla skolbok.
 Men nu äntligen! Den Första boken som jag anser att vem som helt kan läsa,relatera till och förstå
 utan att ha doktorerat inom något som har med psykologi att göra. 
 
För oss vanliga dödliga människor är den här helt klart läsvärd och nästan nödvändig. Författaren beskriver boken som en förbandslåda fast för själen, vilket verkar rimligt eftersom de flesta av oss faktiskt har plåster och dylikt hemma för fysiska skador, så varför inte för psykiska ”skrapsår”.
Guy Winch tar upp ämnen som tillexempel ensamhet, skuldkänslor, trauman och misslyckande på ett väldigt enkelt sätt och prickar ibland mitt i prick med sin skrift. Dock är det är inte så att man helt plötsligt brister ut i gråt och tappar det helt utan snarare att man finner sig själv med ett leende eller att man står och flinar lite. Givetvis är det säkert så att jag tolkar och jämför texten enligt mina egna erfarenheter, andra människor kanske inte tar texten lika lättvindigt.

En klar favorit!
Boken finns både i vår webbshop och i butik. 

// Lisa
Sök & Finn

Läs hela inlägget »
Hej!

Som rubriken sa, välkomna till vår nya bokblogg!

Jag som skriver heter Lisa och är inköpsansvarig samt bokbeställare i vår butik i Malmö.

Jag läser så himla många böcker, både bra och dåliga, och tänkte här dela med mig lite om vad jag personligen tycker om vissa utvalda titlar i form av recencioner, boktips samt förväntningar av nya, spännande och kommande titlar =) 

Feel free att kommentera, diskutera och önska titlar.

Bästa hälsningar,

Lisa
Sök & Finn
Läs hela inlägget »